Bruiloft in hotel Budir IJsland // Emily & Ofer

Het gebeurt niet vaak dat je zoiets bijzonders mag meemaken. De bruiloft van Emily & Ofer in IJsland. We werden ineens benaderd door twee professionele bruidsfotografen uit Amerika. Zij hadden onze IJsland verlovingsvideo gezien en zij wilden met ons praten over hun bruiloft in het buitenland en wel in IJsland! We voelden ons zo vereerd! Niet alleen omdat het Amerikanen zijn (de Amerikaanse trouwmarkt is veel verder dan de onze), ook natuurlijk omdat zij zelf in het vak zitten.

Na een kennismaking via Skype hebben we ja tegen elkaar gezegd en onze eerste echte Destination Wedding (buitenlandse bruiloft) was een feit. De dagen erna voelden zo onwerkelijk. Maar het ging toch echt gebeuren, we gaan terug naar een voor ons zo’n speciaal land. Het bijzondere is ook dat zij trouwden op 5 oktober 2015, in dezelfde periode was het precies een jaar geleden dat wij verloofd waren in IJsland. Het leek wel of dit bestemd was.

De maanden tussen de eerste kennismaking en de trouwdag hebben we regelmatig contact gehad en geskyped. Zodat zij ons alles over hun trouwdag konden vertellen en we hen persoonlijk beter kunnen leren kennen. Wij wilden met deze speciale bruiloft onze video’s naar een hoger niveau tillen. Wat bleek, Emily & Ofer zijn echt de allerliefste mensen die je maar kunt ontmoeten. We kregen er met de dag steeds meer zin in. Dit gaat echt vet worden!!

We leerden in deze periode ook wat de redenen zijn voor trouwen in IJsland. Emily is gek op paardrijden, en de paarden uit IJsland schijnen de allerliefste paarden te zijn. Samen met de te gekke landschap was het voor haar altijd een droom geweest om paard te rijden in IJsland. Ofer is een fanatieke hardloper, hij wilde dan ook niets anders dan rennen met zijn vrienden door de prachtige heuvels van IJsland. Tijdens hun eerste date hebben ze over IJsland gepraat. En ze wisten na hun verloving meteen waar ze zouden willen trouwen.

Toen was het moment daar, we hadden alles ingepakt en we zaten in de trein naar Schiphol. Helaas, meteen was er al een vertraging vanwege slecht weer. 4 uur later dan gepland kwamen we aan op Keflavik International Airport. Meteen onze huurauto opgepikt en verder gereden naar Reykjavik en ingecheckt.

Het was helaas door de vertraging inmiddels al donker, dus konden we niet op locatiescout wat we eigenlijk van plan waren. De dagen voor de bruiloft had het bruidspaar gepland om gezamelijk met de hele groep leuke dingen te doen. Eerst een lunch met het gezelschap en daarna naar de Blue Lagoon om lekker te badderen in het geothermisch bad. Voor ons een mooie gelegenheid om de mensen te leren kennen. Onze eerste ontmoeting met Emily & Ofer, voelde meteen vertrouwd. Het was alsof we al jaren vrienden zijn.

De volgende dag reden we door naar de trouwlocatie Hotel Budir. Een mooi hotel langs de kust omringd door prachtige lavarotsen, mooie bergen, een waterval, schapen, alles wat IJsland mooi maakt. De weg ernaartoe was erg onstuimig met keiharde windstoten. Het waaide (en regende) zo hard dat het kapje van onze zijspiegel eraf vloog. Even dacht ik dat onze auto om zou waaien. Snel verder!

Eenmaal aangekomen regende en waaide het rustig verder. We gingen de omgeving verkennen en hebben zo de eerste onstuimige beelden uit de video geschoten. Met een monopod op de achterbank met een open zijraam. Tja je moet toch wat!

De grote dag was aangebroken. We gingen met z’n alle eerst rustig ontbijten terwijl Ofer z’n hardloopschoenen aantrok en een rondje ging rennen. Wij aten snel ons broodje op en gingen achter hem aan. Dit is wat we van te voren al in ons hoofd hadden. Ofer rennend met een episch achtergrond. Daarna besloot Emily met de meiden te gaan paardrijden. Terwijl ik detailshots maakte, ging Remi met de auto Emily opzoeken om zo haar droom vast te leggen.

De grote dag was aangebroken. We gingen met z’n alle eerst rustig ontbijten terwijl Ofer z’n hardloopschoenen aantrok en een rondje ging rennen. Wij aten snel ons broodje op en gingen achter hem aan. Dit is wat we van te voren al in ons hoofd hadden. Ofer rennend met een episch achtergrond. Daarna besloot Emily met de meiden te gaan paardrijden. Terwijl ik detailshots maakte, ging Remi met de auto Emily opzoeken om zo haar droom vast te leggen.

Na de ceremonie gingen we de prachtige natuur in om nog meer epische shots te maken. Er waren maar liefst 2 uren ingepland voor de shoot, zo’n luxe hebben we nog nooit gehad. Maar Emily&Ofer wisten maar al te goed hoe belangrijk is om genoeg tijd in te plannen voor prachtige shots.

Na 2 koude uren buiten, gingen we terug naar het hotel waar we gingen dineren. Maar wacht even, de zon schijnt nu! En gaat zo onder, we trokken Emily&Ofer nog een keer mee naar buiten met de belofte dat ze hier echt geen spijt van zullen krijgen. Wat waren deze beelden tijdens de golden hour toch mooi geworden.

Tijdens het diner werden er talloze speeches gehouden door geliefde familie en vrienden van het bruidspaar. Daarna barstte het feest los en ging door tot in de laatste uurtjes.

We krijgen nog steeds kippenvel als we de beelden terugzien en naar hun geloftes luisteren. Zoveel kracht en emotie. Soms kunnen we niet eens meer geloven dat we daar hebben gestaan met hen. We zijn enorm trots op deze video. Dit is waar wij voor staan, waar wij van houden.

We hopen dat jullie dit ook voelen.

Dus gaan jullie ook in het buitenland trouwen?

Neem contact op

Hotel Budir
Venue & Food

Happy Confetti photography
Photographer

Emily RC Photography
Photographers

Neem contact op

Wil je weten of we beschikbaar zijn of heb je vragen?.