Over ons

Maru Films is ontstaan vanuit onze passie. Een passie voor het vertellen van verhalen op een manier waarmee we anderen ook echt kunnen raken. En laat een bruiloft daar uitermate geschikt voor zijn.

We leggen hetgeen vast wat écht belangrijk is: De liefde tussen twee mensen en de emotie die daaromheen hangt. Als twee creatieve professionals hebben wij een unieke artistieke blik op video’s. Wij onderscheiden ons door het lef om vanuit artistieke hoeken te filmen met oog voor detail. Het samenspel tussen de fotografische beelden en zorgvuldig gekozen muziek zorgt ervoor dat onze films je diep van binnen raken.

pui-yuk

Pui-Yuk

Zoals haar naam natuurlijk al suggereert, liggen Pui-Yuk’s roots in het verre oosten, namelijk Gelderland. Geboren in Ede, en opgegroeid in Noord-Holland. Heeft marketing gestudeerd en ooit begonnen aan de studie filmwetenschappen, maar achteraf had ze liever een creatieve opleiding gedaan. Pas na haar studie en een aantal jaren werken in de financiële sector en in de reclame, heeft ze haar echte passie gevonden; namelijk videografie. Hier kon ze dan eindelijk haar creatieve ei in kwijt.

Haar passie voor het vastleggen en vertellen van verhalen is voortgekomen uit haar andere passie voor reizen. Iets waar ze niet zonder kan. Ze werkt op gevoel  en emoties, en heeft een oog voor detail. De dagelijkse communicatie van Maru Films verloopt via Pui-Yuk.

remi

Remi

Geboren in het altijd prachtige Zaltbommel gelegen aan de A2. Vind zichzelf altijd grappig maar is dat eigenlijk niet (zegt Pui-Yuk). Heeft wèl een creatieve opleiding gedaan, en heeft sindsdien jaren in de creatieve sector gezeten.

Als kleine jongen moest hij altijd zelf zijn trui aan trekken, daar mocht mams niet mee helpen. Dat hij uiteindelijk zijn trui achterste-voren-binnenste-buiten aan had maakte niets uit. Dat was de grondlegging voor zijn drive om dingen anders te doen. De eigenwijsheid is gebleven, maar de truien gaan tegenwoordig wel goed.

Heeft in zijn creatieve carrière ook veel bedrijfsvideo’s en enkele TV Commercials geproduceerd.

remi

En samen

Inmiddels zijn we alweer meer dan 12 jaar elkaars punching-bag, krab-paal en zeur-hotline. Maar meer dan dat, elkaars steun en toeverlaat. Een betere samenwerking is er niet, een blik zegt genoeg.

We houden van reizen en zijn al op veel plekken in de wereld geweest en willen nog een veel meer plekken ontdekken. In 2010 hebben we een jaar in Japan gewoond en de taal gestudeerd. Het was ook in Japan waar onze passie voor storytelling echt serieuze vormen aan begon te nemen. Vandaar ook de naam Maru Films. Maru (まる) is Japans en betekent letterlijk: rond, cirkel, oneindigheid of perfectie. Een mooie link met trouwen (en ringen) wat ons betreft. De ‘a’ is een korte a, en de japanse ‘u’ zit tussen de harde u en oe in. Fonetisch spreek je Maru dus uit: mahroeh.

These amazing pictures were taken by Emily & Ofer